Er det bedre å være øst eller vest for en orkan?

Innholdsfortegnelse:

Er det bedre å være øst eller vest for en orkan?
Er det bedre å være øst eller vest for en orkan?
Anonim

høyre side av en storm blir ofte referert til som dens "skitne side" eller "den dårlige siden" - uansett, det er ikke der du ønsker å være. Generelt er det stormens farligere side. «Høyre side» av en storm er i forhold til retningen den beveger seg, ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration.

Hvilken side av orkanen er sterkest?

De sterkeste vindene (og orkaninduserte tornadoer) finnes nesten alltid i eller nær høyre foran (eller fremover) kvadrant av stormen fordi orkanens hastighet fremover er lagt til rotasjonsvindhastighetene generert av selve stormen.

Vil du være på øst- eller vestsiden av en orkan?

Høyre side of the StormSom en generell tommelfingerregel er orkanens høyre side (i forhold til retningen den beveger seg) den farligste delen av stormen pga. den additive effekten av orkanvindhastigheten og hastigheten til den større atmosfæriske strømmen (styrevindene).

Hvilken side av en orkan er den farligste?

Orkanvinder roterer mot klokken, så styrken til stormen på den skitne siden er orkanens vindhastighet pluss hastigheten fremover. Det absolutt verste stedet i en orkan er på den skitne siden nærmest stormens øye, ifølge NOAA.

Hvilken side av en orkan er sterkest og mestfarlig?

Hvis stormen beveger seg vestover, vil den skitne siden være toppen eller nordsiden. Så hvorfor er det den skitne siden? Meteorologer kaller det den skitne siden fordi det er der det mest bekymringsfulle været oppstår. Hver del av en tropisk storm eller orkan er farlig, men den skitne siden gir vanligvis det verste.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når døde nedra volz?
Les mer

Når døde nedra volz?

Nedra Volz var en amerikansk skuespillerinne. På TV portretterte hun tante Iola på All in the Family, Adelaide Brubaker på Diff'rent Strokes, Emma Tisdale på The Dukes of Hazzard og Winona Beck på Filthy Rich. Hvordan døde Nedra Volz?

Spiser duer duemat?
Les mer

Spiser duer duemat?

Sorgduer Sorgduer Flykting finner sted om ca. 11–15 dager, før squabbene er fullvoksne, men etter at de er i stand til å fordøye voksenmat. De blir i nærheten for å bli matet av faren i opptil to uker etter flying. Sørgende duer er produktive oppdrettere.

Hvem er dan i krasjlanding på deg?
Les mer

Hvem er dan i krasjlanding på deg?

'Crash Landing on You' andre hovedstjerner skal angivelig date. Både Seo Dan (Seo Ji-Hye) og Gu Seung Joon (Kim Jung-Hyun) i en scene fra "Crash Landing on You." Hva skjer med at Dan krasjlander på deg? Når Seung-jun er i ferd med å reise fra Nord-Korea, får han vite at Dan blir holdt fanget, og han drar for å redde henne.