Når bør gonadalskjerming brukes på en pasient?

Innholdsfortegnelse:

Når bør gonadalskjerming brukes på en pasient?
Når bør gonadalskjerming brukes på en pasient?
Anonim

Gonadale skjermingsenheter brukes under diagnostiske røntgenprosedyrer for å beskytte reproduktive organer mot eksponering for primærstrålen. De bør brukes når gonadene er innenfor ca. 5 cm fra en korrekt kollimert stråle.

Når bruker du gonadal skjerming?

Gonadeskjerming på ikke mindre enn 0,5 mm blyekvivalent skal brukes for pasienter som ikke har passert reproduksjonsalderen1 definert som alderen 45 og under, under radiografiske prosedyrer der gonader er i den nyttige strålen, bortsett fra tilfeller der et riktig plassert skjold ville forstyrre diagnosen …

Når brukes skjerming på en pasient?

Blybarrierer er utmerket for bildebehandlingsprosedyrer ved bruk av ioniserende stråling som fluoroskopi, røntgen, mammografi og CT. Bruk av skjerming gir en barriere mellom deg og kilden til strålingen. Noen eksempler på skjerming er blyforklær, blybriller, skjoldbruskkjertelskjold og bærbare eller mobile blyskjold.

Hvilke regulatoriske organisasjoner krever bruk av pasientens gonadalskjerming?

I 1976 introduserte the U. S. Food and Drug Administration (FDA) en anbefaling i U. S. Code of Federal Regulations (FDA 2019) om at skjerming bør brukes for å beskytte gonadene fra strålingseksponering som kan ha genetiske effekter gjennom mutasjoner i kjønnsceller (FDA 1976).

Er skjerming i radiologi nødvendig?

Medisinske eksperter har nylig konkludert med at pasientskjerming under diagnostisk medisinsk bildebehandling, en vanlig praksis i mer enn 70 år, ikke lenger er nødvendig. På 1950-tallet begynte leger å skjerme reproduktive kjertler og en gravid kvinnes foster under medisinsk bildebehandling.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken av følgende matvarer inneholder) ikke-hemjern?
Les mer

Hvilken av følgende matvarer inneholder) ikke-hemjern?

Kjøtt, fjærfe og sjømat er rikest på hemjern. Befestede korn, nøtter, frø, belgfrukter og grønnsaker inneholder ikke-hemjern. Inneholder melk nonheme-jern? Ikke-hemjern finnes også i animalske produkter som egg eller melk/meieriprodukter, og det omfatter også mer enn halvparten av jernet som finnes i animalsk kjøtt.

Hvilken farge avviker mest?
Les mer

Hvilken farge avviker mest?

Det brutte sollyset deler seg (eller spres) i sine konstituerende farger (dvs. syv farger). Vanndråpen suspendert i luft oppfører seg derfor som et glassprisme. Den røde fargen avviker minst og fiolett farge avviker mest. Hvilken farge avvikes minst?

Hva er meningen med blodbanen?
Les mer

Hva er meningen med blodbanen?

1: det flytende blodet i et sirkulasjonssystem. 2: en hovedstrøm av makt eller vitalitet introduserer en stor sum penger i den økonomiske blodstrømmen - Harper's. Hva er blodstrømmen i menneskekroppen? Blodstrøm er et begrep som beskriver blodet som strømmer gjennom kroppen til en organisme.