Er hypofyseal fossa sella turcica?

Innholdsfortegnelse:

Er hypofyseal fossa sella turcica?
Er hypofyseal fossa sella turcica?
Anonim

Hypofysen (hypofyse) fossa eller sella turcica er en midtlinje , dural foret struktur i sphenoidbenet sphenoidbenet sphenoidbenet er et uparet bein av neurokraniet. Den er plassert i midten av skallen mot fronten, foran den basilære delen av nakkebeinet. Sphenoidbenet er et av de syv beinene som artikulerer for å danne banen. https://en.wikipedia.org › wiki › Sphenoid_bone

Sphenoid bone - Wikipedia

som huser hypofysen.

Er hypofyseal fossa det samme som sella turcica?

Sella turcica ligger i sphenoidbenet bak det chiasmatiske sporet og tuberculum sellae. Den tilhører den midtre kraniale fossa. Sella turcicas mest underordnede del er kjent som den hypofyseale fossa ("setet til salen"), og inneholder hypofysen (hypofysen).

Hva ligger i sella turcica?

Sella turcica er en midtlinjedepresjon i sphenoidbenet som inneholder hypofysen og den distale delen av hypofysestilken. Sellaen er dekket av en dural refleksjon (dvs. diaphragma sellae) over den suprasellar sisternen.

Hvilken struktur er plassert i sella turcica?

Bony anatomy

The sella turcica ("tyrkisk sal") er en konkav midtlinjedepresjon i basisfenoiden som inneholder hypofysen (også k althypofysen).

Er hypothalamus i sella turcica?

Hypothalamus er et område av hjernen som kontrollerer et enormt antall kroppsfunksjoner. … Hypofysen, også kjent som hypofysen, er et rundt organ som ligger rett under hypothalamus, og hviler i en fordypning av hodeskallen k alt sella turcica ("tyrkisk sal").

Anbefalt:

Interessante artikler
Synger audrey hepburn i et morsomt ansikt?
Les mer

Synger audrey hepburn i et morsomt ansikt?

I «My Fair Lady» fra 1964 ble Hepburns beskjedne sangstemme notorisk byttet ut og dubbet av Marni Nixon. Men i «Funny Face, » sang hun helt selv. Synger Audrey Hepburn i My Fair Lady? Det meste av Audrey Hepburnss sang ble dubbet av Marni Nixon, til tross for Hepburns lange vokale forberedelse til rollen.

Er drivhusdyrkede jordbær fri for plantevernmidler?
Les mer

Er drivhusdyrkede jordbær fri for plantevernmidler?

Denne sertifiseringen forsikrer uavhengig forbrukere om at våre drivhusdyrkede jordbær ikke har rester av sprøytemidler." Den plantevernmiddelfrie sertifiseringen er utført av Emeryville, California-baserte SCS Global Services (SCS), en tredjeparts sertifiseringsinstans av påstander om miljø, bærekraft og matsikkerhet.

Når døde audrey hepburn?
Les mer

Når døde audrey hepburn?

Audrey Hepburn var en britisk skuespillerinne og humanitær. Hun ble anerkjent som både et film- og moteikon, og ble rangert av American Film Institute som den tredje største kvinnelige filmlegenden fra Hollywoods gullalder, og ble innlemmet i International Best Dressed List Hall of Fame.